Academy of Magic

Нека магията бъде с теб!
 
ИндексИндекс  ЗбИжЗИЙЗбИжЗИЙ  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Урок №1 - Забранени и забравени отвари

Go down 
АвторСъобщение
Lady Cool
Второкурсник
Второкурсник
avatar

Female
Брой мнения : 1526
Age : 24
Къща : Замакът на семейство Джоунс
Дом : Блъдхенд
Сума в Гринготс : 1133
Registration date : 30.01.2008

Описание
Герой:
Особености: Метаморфмаг

ПисанеЗаглавие: Урок №1 - Забранени и забравени отвари   Вто 22 Апр 2008, 15:55

Професор Хестия Джоунс влезе в кабинета. Със замах всички прозорци бяха покрити с черни завеси. Единствената светлина, която остана в стаята бе от камината в единия ъгъл. Учениците посегнаха да стават за да я поздравят, ала тя с леден глас отсече:
-Не е нужно да ставате, без това ще се поизморите днес. - Без да казва нито дума повече тя мина покрай всечи ученик и направи магия на перата за писане на всички. -Днес няма да ви позволя да омагьосвате перата си, та те да пишат, вие само да слушате. Урокът ще е малко по-различен. Запишете Забранени и Забравени отвари, като заглавие. - Професорката отиде до катедрата, опря се на нея с лице към класа и започна:
-Днес ще ви запозная с нещо, което го няма в учебника ви. С професор Бърг решихме, че с идващите събития е добре да имате поне обща култура за един по-специфичен вид отвари. Това са отварите, които са забранени, а и има няколко отвари, така наречени "Забравени". Повечето магьосници дори не подозират съществуването на
такива отвари, но това не означава че някой неможе да ги използва с/у вас. Професор Джоунс не беше завършила обикновено маг. училище и айде хоп - тука за учител, малко хора знаеха, че тя всъщност е изучава отвари
дълги години и все още може да е каже че се учи. Учениците не знаеха и очакваха един спокоен час, в който Джоунс просто да говори малко повече. Ала Хестия бе решена да покаже нещо повече от една картинка на учениците.

-Ученици, моля станете и приветствайте Толкин. Дългогодишен работник в министерството,
разпознаващ отвари.

На повечето ученици, човекът който влезе не им заприлича много на работник от министерството дори се чу тихо
шушукане. "Ако той е от министерството аз съм от свитата на Мерлин."Професор
Джоунс се пораздразни:

-Ще коментирате от къде е господин Толкин на края на годината като изкарате
Изкрючителен на теорията на изпита, а ако продължавате така няма да успеете.

-Тишана! - силният глас на Толкин огласи стаята. - Не съм дошъл до тук да слушам приказките на
ученици. По същество.

Той погледна професор Джоунс и тя му даде знак да седне на катедрата, ала той само присви очи и започна да се разхожда около масите и събираше всички самопоправещи се и самопишещи пера, извадени след проверката на Хестия. Самата тя застана близо до камината и зачака, беше чувала доста пъти, онова, което ще каже Толкин, но все пак й бе интересно.
-Забранени отвари. Защо забранени? В повечето учебници пише "Строго контролирани от министерството" Е не е така. От там забраняват да се използва дадена отвара, ала дали някой го спазва е друг въпрос.

Отново тихо шушукане. Хестия не одобряваше това, особено че съдържанието на шушуканията бяха от сорта
на "Уж от министерството, а говори за тях в 3л."

-Предполагам ви е забавно да си приказвате. - започна Хестия - Е при всяка следваща дума от чиято и да е уста, освен моята и на г-н Толкин ще бъде гонен, ако не е вдигнал ръка. Учениците застинаха, явно професор Джоунс бе
сериозна.

-Извинете Толкин, продължете - подкани професорката мъжът, разглеждащ една от съставките на малката масичка.
-Съжалявам - каза той и отново гласа му огласи стаята. - Нататък. Отварите, забранените отвари се делят наняколко вида. Министерството ги нарича просто забранени, а иначе сред истинските познавачи и разбирачи са поне два. Единия вид са забранени от съображения за сигурност - Смаляващата отвара например - представете си всеки да я използваше както си иска, джуджетата щяха да приличат на великани в нашите очи. Тези отвари не са сложни за приготвяне, не са и смъртоности, не и пряко, но се определят като опастни поради реалната възможност да причинят небивали последствия, но коя отвара не е в състояние да причини такова нещо?
Хестия слушаше с интерес, знаеше за една отвара, един разтвор, разновидност на отварата, която наистина неможеше да причини последствия, но реши да почака учениците да се сетят. Мълчание. Толкин се ухили и продължи.
-Другият вид забранени отвари е онези, което дават пряка вреда при използването,веднагическа. Това е Отвара на Живата свърт. Защо, ако аз сега взема една чаша и дам на това момче тук . Толкин посочи Ариман. - Една чаша уш
чай, а всъщност отвара момчето ще умре на място от голямата доза. Това е пряката вреда, в конкретно посочения случей - смърт.

Учениците бяха притихнали, само глухо дращене на пера. Толкин се загледа в друга билка.
-Червена драконска трева? - попита той.
-Да – отговори преподавателката.
-От къде я... хм намерихте?
-Мисля че е време да продължите с лекцията Толкин - каза Джоунс с изкуствена усмивка.
-Добре, има и трети вид. - продължи Толкин, все още държейки билката. – Това са отварите, които сазабранени поради начина на приготвяне. Дори в случея забранени не съм сиг. Че е точната дума. Но отново са “Строго контролиани от министерството.” Да вземем за пример течният късмет – Феликс Фелицис. Не е позволено използването й по време на куидични мачове, състезания, изпити, дебати, гласуване и т.н. Да погледнем и от другата страна на нещата – отварата е прекалено сложна за приготвяне, отнема месеци, и само едно грешно разбъркване води до провал. Също така и използването й е по определена схема, не е възможно хей така днес ми се приисква, изпивам и утре пак. Трябва, както вече знаете да се използва много рядко.

Гласът на Толкин отекваше в стаята и в ушите на учениците. Той бе оставил билката и пак бе захванал да се разхожда м/у масите. Измагьоса си чаша, сипа в нея малко вода и отпи от чашата, изпи я до дъно. На учудения поглед на учениците той отговори много простичко:

-Пресъхна ми гърлото от толкова приказки. Но хайде да не губим повече време. Има още нещо основно, за което съм тук. ЗАБРАВЕНИ ОТВАРИ. Какво според вас трябва да разбираме под това наименование?
Учениците оставиха перата и тръгнаха да отварят учебниците, нямаше нищо в тях.... Тогава
една ученичка вдигна ръка.

-Да, госпожице Рейвън.
-Забравените отвари предполагам са отвари, които не са приготвяни от много време и хората вече не ги помнят. – каза отчетливо ученичката.
-Не е точно така. Има книги и книги, които запазват тази информация, те а защитени и немогат да бъдат унищожени.А дали като излезеш по учиците на близкото градче и заразпитваш ще ти отговорят не е от значение, не е фактор да съдим че са забравени. Имаме, за наша радост, един прекрасен пример, който ще ни послужи днес да ви обясня още по-добре за какво става въпрос – вашата преподавателка.
Класа се смая и някой ученици дори зяпнаха. Хестия не се смути и само каза:
-За да стигнем до там, че аз да говоря първо трябва вие да въведете основите, а за задълбочено изясняване и разбиране, ще помогна ако се наложи.
-Добре, нека продължим. В учебвиците пише : “Не е възможно двама човека да приготвят една отвара, заради различната следа, която оставят над отварите. Отварата ще бъде объркана.” В миналото се е практикувал един по-различен начин на приготвяне. Тогава двама души могат да уеднаквят следата над отварата, която оставят, така могат да се приготвят много и сложни отвари, които са непосилни само за един човек. Най-лесно е ставало това “уеднаквяване” при децата близнаци, тъй като то изисква пълно опознаване на съзнанието на колегата. Защо? Защото в противен случей няма да се постигне изискваната цел. Това е много опасно – частичното опознаване на човешкото съзнание на друг човек, затова много рядко може да се намерят магьосници, правещи именно такъв тип отвари. Те се водят “Забравени”. Професор Джоунс, искате ли да допълните нещо?
-Да, благодаря. – отвърна преподавателката, след това погледна целият си клас и започна: - Толкин е прав, това е основата, но има някой по-специфични и задълбочени изкуства, които дават възможност за правене на отвара от повече от един човек. Мисля, че е малко рано още да ви занимавам с това, дзатова за сега урокът свърши.


Домашната ще дам малко по-късно. Ако имате въпроси, тук в тази тема, за момента единственото е
“Хестия слушаше с интерес, знаеше за една отвара, един разтвор, разновидност на отварата, която наистина неможеше да причини последствия, но реши да почака учениците да се сетят. Мълчание. Толкин се ухили и продължи.” – това е откъс от урока, кажете кой е този разтвор. !!! САМО ЕДИН ЕДИНСТВЕН Е!!! Вие го посочете,
на първия правилен отговор давам 20 точки.ПП. Оттук нататък уроците ще са по-различни от първия срок. Само тази и другата седмица ще бъдат теоритични, оттам нататък ще са по-различни, пак ще има и теория, спокойно smiling Не няма да е само суха теория.

_________________
Когато ти се роди, всички се смееха, а ти плачеше. Направи така, че когато умреш, всички да плачат, а ти да се смееш

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Lady Cool
Второкурсник
Второкурсник
avatar

Female
Брой мнения : 1526
Age : 24
Къща : Замакът на семейство Джоунс
Дом : Блъдхенд
Сума в Гринготс : 1133
Registration date : 30.01.2008

Описание
Герой:
Особености: Метаморфмаг

ПисанеЗаглавие: Re: Урок №1 - Забранени и забравени отвари   Сря 23 Апр 2008, 20:19

Вашата домашна работа ще е да кажете какво разбрахте от урока?
Само това, защото и без това урока е доста дълъг, другото ще проверим на изпита на края на годината Wink

_________________
Когато ти се роди, всички се смееха, а ти плачеше. Направи така, че когато умреш, всички да плачат, а ти да се смееш

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Гост
ГостПисанеЗаглавие: Re: Урок №1 - Забранени и забравени отвари   Вто 29 Апр 2008, 17:31

Отговорът ми е, че отварата се приготвя от Червена драконска трева или че се казва така.
Върнете се в началото Go down
KIKO
Talanted wizard
Talanted wizard
avatar

Male
Брой мнения : 726
Age : 25
Къща : дворецът в Монако
Дом : Вемънхолд
Сума в Гринготс : 37450 паунда :Р
Registration date : 07.03.2008

Описание
Герой:
Особености:

ПисанеЗаглавие: Re: Урок №1 - Забранени и забравени отвари   Вто 29 Апр 2008, 18:24

Мисля си че е любовната отвара...или разтвор за бързо измиване и ароматизиране на ръцете...

_________________

НЕ СЪМ ТУК ЗА СЛАВА, НИТО ЗА ПАРИ, ОЩЕ ПО-МАЛКО ЗА УВАЖЕНИЕТО ВИ.ТУК СЪМ ЗА ДА ПОБЕДЯ ! ! !


Последната промяна е направена от KIKO на Сря 30 Апр 2008, 11:58; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Гост
ГостПисанеЗаглавие: Re: Урок №1 - Забранени и забравени отвари   Вто 29 Апр 2008, 19:29

Аз пък мисля,че е лечебна отвара......
Върнете се в началото Go down
fire_master
първокурсник
първокурсник
avatar

Male
Брой мнения : 190
Age : 31
Къща : Олимпия
Дом : Клевърмайнд
Registration date : 29.02.2008

Описание
Герой:
Особености:

ПисанеЗаглавие: Re: Урок №1 - Забранени и забравени отвари   Сря 30 Апр 2008, 11:44

и аз мисля че е лечебна отвара
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Lady Cool
Второкурсник
Второкурсник
avatar

Female
Брой мнения : 1526
Age : 24
Къща : Замакът на семейство Джоунс
Дом : Блъдхенд
Сума в Гринготс : 1133
Registration date : 30.01.2008

Описание
Герой:
Особености: Метаморфмаг

ПисанеЗаглавие: Re: Урок №1 - Забранени и забравени отвари   Чет 01 Май 2008, 10:57

-Мисля че ясно опоменах, разтвор, не отвара, затова веднага се изключват. Червената драконска трева, няма нищо общо с това, което сега учим, господин Толкин попита заради друго - подсмихна се Джоунс. - Разтвор за миене на ръце.... Не, не е той тъй като оказва пряко значение, може с такъв серум да ви оставя без ръце. Правилният отговор беше разтвор за разнасяне на дим, но явно ви бях надценила, че ще се справите да помислите малко - каза с досада Хестия. - СЕга сте свободни.

_________________
Когато ти се роди, всички се смееха, а ти плачеше. Направи така, че когато умреш, всички да плачат, а ти да се смееш

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
KIKO
Talanted wizard
Talanted wizard
avatar

Male
Брой мнения : 726
Age : 25
Къща : дворецът в Монако
Дом : Вемънхолд
Сума в Гринготс : 37450 паунда :Р
Registration date : 07.03.2008

Описание
Герой:
Особености:

ПисанеЗаглавие: Re: Урок №1 - Забранени и забравени отвари   Чет 01 Май 2008, 11:31

- А професоре логично би било и отварата за получаване на дим да предизвика последствия, и то неблагоприятни-започна да разсъждава на глас Александър.
-Ако наистина разтвора за миене на ръце може да те остави без ръце, то от разтвора причиняващ дим може би или би ви задушило, или да ви подразни активно зрението, дишането, обонянието и т.н...

_________________

НЕ СЪМ ТУК ЗА СЛАВА, НИТО ЗА ПАРИ, ОЩЕ ПО-МАЛКО ЗА УВАЖЕНИЕТО ВИ.ТУК СЪМ ЗА ДА ПОБЕДЯ ! ! !
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Урок №1 - Забранени и забравени отвари   

Върнете се в началото Go down
 
Урок №1 - Забранени и забравени отвари
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Academy of Magic :: Разни :: Архив :: Архив на предметите :: Архив по Отвари-І-
Идете на: