Academy of Magic

Нека магията бъде с теб!
 
ИндексИндекс  ЗбИжЗИЙЗбИжЗИЙ  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Домашните на Тристан

Go down 
АвторСъобщение
Tristan
първокурсник
първокурсник
avatar

Male
Брой мнения : 190
Age : 26
Registration date : 09.04.2008

Описание
Герой:
Особености:

ПисанеЗаглавие: Домашните на Тристан   Съб 26 Апр 2008, 12:23

Дракони
- Според легендите, драконите са създадени от Алдари в преди всички други същества. Те били първите и помощници на богинята в Меливалони. Драконите са високи около три човешки ръста и дълги около петнадесет човешки крачки без опашката, която е седем крачки.. Всяко от крилата им, разтворено е с дължина от дванадесет крачки. Имат четири крака, завършващи с лапи с по четири остри нокътя. Имат две челюсти с по два реда остри зъби. Муцуната им е издължена, с две средни по големина ноздри. На главата си имат два остри рога, всеки с дължина от около три педи. Телата са покрити с фини, но изключително твърди люспи. Драконите са два вида - огнени (женски) и ледени (мъжки). Окраската на огнените варира от наситено жълто до тъмно оранжево, червеникаво-кафяво и златно,, а на ледените от светло синьо до бяло и сребристо. Очите са съответно светло сини при огнените и жълтеникави при ледените.По време на ВА драконите били призовани да се бият срещу силите на Хелик. Огънят на женските бил единственият огън който можел да
разруши скелетите, а ледът на мъжките да разгради демоните. По онова време драконите били между тридесет и петдесет, но сега според легендите са оцелели само три - един огнен и два ледени - пазени някъде в
Таруен, приспани от Хелик. Твърди се че Драконовата Песен може да ги върне към живот, но за нея никой не знае повече от това че е загубена около двеста години след ВА.

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Tristan
първокурсник
първокурсник
avatar

Male
Брой мнения : 190
Age : 26
Registration date : 09.04.2008

Описание
Герой:
Особености:

ПисанеЗаглавие: Re: Домашните на Тристан   Сря 28 Май 2008, 19:56

Тристан се разхождаше из една доста непроходима гора и едвам виждаше пред себеси.Докато се опитваше да се измъкне,пред него се полянка със самотно дърво в средата.Със сетни сили той излезе на открито,а от всякъде дърветата започнаха да се раздвижват,докато не образуваха на полянката непробиваема стена.Той беше в капан.След няколко секунди другия край,живата стена се отмести и от там се появиха елфа и още двама елфи,като единия държеше дълъг дървен жезъл,изящно изработен от дърво.Тристан се изненада на късмема си и за миг остана да стой неподвижно,но бързо се окопити и веднага понечи да ги поздрави,когато елфата вдигна ръка да го спре.
-Ти оскверни гората ни с присъствието си,и не успяхме да те заблудим,но няма да ти се размине голямото престъпление което извърши и ще бъдеш наказан,а присъдата ти е решена,и тя е затвор за винаги в тази гора,като за 100 години ще дъдеш вързан за винаги в тази гора,а ако понечиш да излезеш от тук,всички години,които си прекарал тук ще се изсипят отгоре ти и ще умреш.
Тристан стоеше и недоумяваше какво се бе случило и с какво бе заслужил подобно жестоко наказание.
-Не разбирам.-промълви той.-Какво съм сторил?
-Нима ще отречеш престъплението?Трябва да се засрамиш от подлатаси постъпка и да се покаеш.
-Но какво толкова съм направил?В какво съм обвинен?
-Какво ли?-ядоса се на свой ред елфа с дървения жезъл.-Наистина ли не знаеш...Ето...-той посочи елфата,но не точно нея,а създанието зад нея.Главата му беше малка,а на челото му имаше дълъг около 30 сантиметра рог.Еднорогът излезе иззад пазителката си и започна да се приближава.Тристан забеляза,че е много слаб дори повече от нормалното,приличаше на ходещ скелет.
-Боже какво се е случило с теб?-попита той животинчето.За разлика от друг път,когато му отговаряха,този път еднорога мълчеше и се приблежаваше заплашително към него.Той се стресна и се опита да се отмеси,когато разбра,че не може да мърда.Еднорога се приближаваше все повече и Тристан помисли,че ще го убие,когато животното докосна върха на рога си на челото му.В главата му изплуваха картини.Млада девойка стой край дърво и пее,а еднорог лежи спокойно в скута й,а край поляната ловци се прицелват с лъкове да го обият.Една случайно изпусната и заблудена стрела улучва момиченцето,което пада мъртво на земята.Животното се стряска и започва да бяга,гонят го свирепи кучета.Хваща се в мрежа и не може да мръдне повече.Ловците се спускат към него и отрязват дългия рог,а кучетата настървено разкъсват месото на благородното животно,което умира в ужастни мъки.Друга картина се появява в главата му.Младо момче върви из мрачна гора,дърпайки девойка,която плаче.Един еднорог чува плача и се притичва на помощ на момичето.Момчето използва магия,лумва силна зелена светлина и убива на място благородното животно.Тристан започна да вижда малко по малко лицето на злодея,когато изведнъж осъзна...Това бе той.Пак стоеше пред елфите,а еднорогът стоеше пред него и го гледаше с големите си очи.По лицето на Тристан се стичаха сължи.Как бе възможно това.Той нямаше ни най-малък спомен да е извършил такова нещо.
-Невинен съм-едва продъви той,а сължите му пареха.-Заклевам се.
-Вашите клетви не струват нищо.Знаем какво видя.Сам разбра,че си виновен.Отричаш ли?
-Да,не съм го извършил аз.
-Ще видим.Ако накараш еднорога да ти проговори ще те пуснем,защото ако си невинен,той ще ни го каже.
Тристан се съсредоточи и започан да разговаря с благородното животно,опитваше се да му обясни,че е несправедливо обвинен,не бе възможно това да е той.След 10 минути животното се обърна и отиде при елфите.
"Наистина е невинен.Злодеят е някой друг" след което се изгуби зад стената от гора.
-Щом той кава така,значи наистина си невинен.Може да си вървиш...

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Tristan
първокурсник
първокурсник
avatar

Male
Брой мнения : 190
Age : 26
Registration date : 09.04.2008

Описание
Герой:
Особености:

ПисанеЗаглавие: Re: Домашните на Тристан   Пет 20 Юни 2008, 14:34

Сфинкс
Тристан пристъпи в празната стая.В нея не проникваше никаква светлина.Тпй постоя пред вратата и с доста неуверена крачка пристъпи вътре.Щом влезе единственият изход се затвори.Тъмината го обви,той почувства неописуем хлад,след което в далечината се чу ръмжене.Той стисна здраво магическата си пръчка.
-Лумос!
За миг светлината го заслепи.Той видя някакъв силует,който почти веднага изчезна.Само слабата светлина от пръчката му му вдъхваше слаба надежда.Тристан реши да пообиколи малко,а пръчката бе в готовност.Внезапно нещо под краката му изпука.Той насочи севтлината надолу и изтръпна.Под него имаше кости.На където и да се обърнеше единственото,което виждаше бяха човешки останки,скелети,черепи...Изведнъж до него лумна факел,след което още един и още един,докато накрая цялата стая не бе осветена.Тристан свали пръчката и ахна.Стаята бе толкова голяма и толкова красива и беше в напълно египетски стил,имаше рисунки,статуии.
Отново се чу ръмжене,а след секунда и Тристан видя как зад една от статуите се подаде жена,но не бепе в цял ръс,а само бюстът й.Беше доста карсива.
-Кой си ти магьосниче?
-Казвам се Тристан.А ти как попадна тук?
-Един сфинкс ме държи заложница тук.Ще ме освободиш ли?
-Само кажи...-той спря.Нещо не беше наред.Защо сред толкова много кости и мъртъвци тя бе останала жива?Може би я използваха за примамка или...той засече с периферния си поглед,че колкото и добре да се опитваше да се скрие,една част от жената бе останала нескрита.Той видя опашка.
-Не съм чак такъв глупак,че да се хвана.Ти не си жена.Ти си сфинкса!!!
Тя се ядоса,изкочи иззад статуята и полетя яростно към него,в опит да го разкъса,но той бързо се стрелна в страни и се измъкна без дарскотина.Сфинкаса направи още няколко опита,но късмета на момчето бе голям и винаги се измъкваше.Накрая сфинкса се отказа.
-Добре.Печелиш.Не ми се играе повече.Хайде да се разберем така.Задавам ти гатанка и ти казваш правилния отговор,ако спечелиш.Тръгваш си,ако ли не оставаш тук завинаги.
Тристан се поколеба малко,но накрая се съгласи.
-Чудесно.Кое животно сутрин има четири крака,по обед два,а вечер три?
-Мйа ще трябва дсе постараеш повечко и да си смениш гатанката.Всеки себеуважаващ се магьосник знае,че това е човека.Сега ако обичаш си тръгвам.
Сфинкса изръмжа,но не направи нищо да го спре.Тристан прекоси стаята си и излезе.

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Домашните на Тристан   

Върнете се в началото Go down
 
Домашните на Тристан
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Academy of Magic :: Разни :: Архив :: Архив на предметите :: Архив по ГЗМС-І-
Идете на: