Academy of Magic

Нека магията бъде с теб!
 
ИндексИндекс  ЗбИжЗИЙЗбИжЗИЙ  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Урок№3 - Разтвори, разликите между разтворите и отварите

Go down 
АвторСъобщение
Lady Cool
Второкурсник
Второкурсник
avatar

Female
Брой мнения : 1526
Age : 24
Къща : Замакът на семейство Джоунс
Дом : Блъдхенд
Сума в Гринготс : 1133
Registration date : 30.01.2008

Описание
Герой:
Особености: Метаморфмаг

ПисанеЗаглавие: Урок№3 - Разтвори, разликите между разтворите и отварите   Вто 06 Май 2008, 14:16

Професор Джоунс влезе в кабинета. Учениците, все още стоящи по чиновете спокойно просто намалиха тона с който говореха, но не спряха. Докато не се чу трясъка на махагоновата врата зад гърба на преподавателката. Псички впериха поглед в Джоунс. По погледа й си личеше че е бясна. Тя впи поглед в двете номи ученички от Блъдхенд. Горките момичета се чудеха как да реагират. После премести поглед върху празните места на множеството напуснали ученици напоследък. Усмихна се и реши, че е крайно преме да заговори.
-Днес разгледаме разновидност на отварата, която вече сте използвали. Разтворите. - професор Джоунс спря за момент за да си поеме въздух, поради високия си професионализъм, тя не бе в състояние да си позволи да плаши учениците със смразяващия си тон, после продължи едно идея по-меко, не че бе достатъчно, но все пак бе нещо. - Те са разновидност на отварите, както вече знаете. Приготвят се много по бързо и.....
В същия момент преподавателката с бързи крачки отиде до последния чин. Присегна се и взе някаква книга. устните й е извиха в прелестна усмивка. остави овехтялата книга на бюрото и продължи с учебния процес.
-Приготвят се по-бързо, както казах от отварите, изучавани до сега. Този вид, разтворите, се водат по-безвредни, но все пак трябва да се внимава с тях. Основното, което ги отличава и заради което се приготвят по-бързо е че почти няма разтвори, които се варят. Затова сега всеки от вас ще приготви разтворът за приятна миризма, в зависимост от това, което опишете, вашият провал или успех ще пиша точките ви. А за домашно, какво разбрахте от урока. А сега - започвайте.
Хестия Джоунс седна на катедрата и зачете книгата, като я сложи под бюрото, за да могат учениците да не я видят. Обликчение се изписа по лицето й. След което тя затвори книгата, и започна да се разхожда м/у учениците.....

_________________
Когато ти се роди, всички се смееха, а ти плачеше. Направи така, че когато умреш, всички да плачат, а ти да се смеешПоследната промяна е направена от Lady Cool на Вто 20 Май 2008, 18:36; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Shaiya
Второкурсник
Второкурсник
avatar

Female
Брой мнения : 1981
Age : 27
Къща : Chalet de soleil
Дом : Блъдхенд
Сума в Гринготс : 4895
Registration date : 12.02.2008

Описание
Герой:
Особености: Различен

ПисанеЗаглавие: Re: Урок№3 - Разтвори, разликите между разтворите и отварите   Вто 06 Май 2008, 15:55

Шай застана зад бюрото си и се замисли. Не подхождаше към каквато и да било задача рязко и импулсивно, нямаше да го направи и този път. След като от нея се очакваше да направи отварата сама просто по рецепта, щеше да го направи, но щеше да извика цялата си съобразителност на помощ. Не че умираше да впечатли учителката или да надмине някого. Просто стилът й бе такъв.
"Да започнем със съставките. Дървесна змия. Общо взето едни от най-отровните змии са дървесни, но отровата се отделя при ухапване от тях. Иначе не са толкова опасни. Целта на кожата от змията би била да потуши донякъде собствената миризма на горицветето, за да остане само тази на зеленина и трева, каквато се изисква. Това означава, според мен, че кожата от змията трябва да се сложи първа, но да не се оставя много време да престои сама, за да не отдели собствена миризма или цвят."
С тези мисли Шай посегна и взе най-малкия възможен месингов котел от тези, които бе купила за себе си преди началото на годината. Нямаше нужда от големи количества, котелът побираше всичко на всичко три литра вода. Напълно достатъчно.
С едно махване на пръчката си Шай разпали огън под котела, но не го направи особено силен. Собственият й опит подсказваше, че дори разтворите имат нужда от лекия катализатор на топлинната енергия. След около минута тя спря огъня напълно и провери температурата на водата. Бе се загряла едва с няколко градуса. В никакъв случай нямаше опасност да е прекалено топла.
Но Шай не пристъпи веднага към направата на отварата. Вместо това продължи с размишленията си. "Горицветето се използва дори от мъгълите, във фармацевтиката. Отварите от него имат ефект основно върху сърцето и неговата сила, като се използват за профилактика при хора със слабо сърце или аритмия, например. Но, за да се добие този ефект, горицветето трябва да ври, а това е разтвор. За отвара се вземат две чаени лъжички в 400 милилитра вода и те трябва да се запарят с нея. Аз не желая силен ефект, но все пак ми е нужен полъх от действието на цветето за разширяване на коронарните кръвоносни съдове, което ще позволи миризмата да има по-траен и по-силен ефект."
С тези мисли Шай изсипа във водата кожата от дървесна змия, но, опасявайки се от ефекта на отровната кожа, тя се отклони леко от инструкциите и сложи само долната част от одраното. Гърба на змията остави настрани, той бе оцветен доста ярко, което не беше добър знак.
Слагайки дървесната змия, Шай започна да действа доста по-бързо. Стри с резки, отмерени движения горицветето и го пусна вътре след кожата. Отварата в миг смени цвета си. Той определено не бе наситено зеленият, да който се говореше в учебника, но за сметка на това разтворът вече миришеше доста приятно - кожата от змията бе успяла напълно да премахне уникалната и доста натрапчива миризма на горицветето, както и собствения му цвят. Беше останала само миризмата на трева и, макар и доста слабо, на дърво. Удовлетворена от резултата и съзнаваща, че мирисът ще е доста по-силен и доста по-траен, след като разтворът престои, Шай, без да затвори котела, а само като го похлупи съвсем бегло с капака му, го свали под масата. Там щеше да остане до другия ден. С лека въздишка Шай почисти с магия масата, след което седна зад нея на стола си. Както се бе надявала, беше свършила прекалено бързо и без изобщо да се оплаква, мърмори или издаде и звук. Това успя да й спечели малко време - вниманието на учителката не се насочи към нея. Тихомълком обграждайки самата себе си със заглушаваща магия, Шай се отдаде на тишината, която напоследък, с всички тези хора наоколо, беше единственото спасение за душата й. Изолацията бе невъзможна, най-малко пък в час, но тя можеше поне да залъже себе си, че другите ги няма...

_________________
Fantastique, magnifique, remarquable, superbe...Or, in other words, f*ckin' awsm!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://magicschoolvtrd.forumup.com
KIKO
Talanted wizard
Talanted wizard
avatar

Male
Брой мнения : 726
Age : 25
Къща : дворецът в Монако
Дом : Вемънхолд
Сума в Гринготс : 37450 паунда :Р
Registration date : 07.03.2008

Описание
Герой:
Особености:

ПисанеЗаглавие: Re: Урок№3 - Разтвори, разликите между разтворите и отварите   Сря 07 Май 2008, 22:37

Александър отново трябваше да се изправи пред котлето си и да забърка някаква отвара, пардон някакъв разтвор. Почесе се за главата, мислейки кое от съставките да сложи първо. Докато играеше на онче-бонче, гледайки съучениците си, той палеше огъня. Професорката го изгледа странно.Наистина гледката беше странна. Момчето седна и сам си запали огън, без пръчката си. След което каза "Когато е направено с любов, отварата е по-силна. ", "А когато сам си я направиш, ще е най-силна". След това погледна рецептата и реши да сложи продуктите както пишеше там. След като се нормализира температурата на водата, уверен Алекс сложи кожата на дървесната змия, стъблото на горецветето и забърка. Мизмита не беше приятна, а напротив. Алекс започна да бърка още по-ускорено пеейки. След което миризмата не се промени, Алекс щеше да повърне. Видя че придоби зеленикъв цвят, блатен цвят... Когато Алекс видя цвета на разтвора се пооспокои, а когато видя и удобрителната усмивка на странното лице на професорката даже се и зарадва. Зад него беше съученичка, която той не харесваше никак. Затова докато тя триеше на прах змийската кожа без никой да го види Алекс бутна котлето на земята. Момичето си помисли, че сама го е направила от некъдърност и невнимателност...Муун се изкиска и си седна на клатещият стол.

_________________

НЕ СЪМ ТУК ЗА СЛАВА, НИТО ЗА ПАРИ, ОЩЕ ПО-МАЛКО ЗА УВАЖЕНИЕТО ВИ.ТУК СЪМ ЗА ДА ПОБЕДЯ ! ! !
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sun
първокурсник
първокурсник
avatar

Female
Брой мнения : 100
Age : 24
Дом : Бръдхенд
Registration date : 25.04.2008

Описание
Герой:
Особености: Метаморфмаг

ПисанеЗаглавие: Re: Урок№3 - Разтвори, разликите между разтворите и отварите   Съб 10 Май 2008, 11:03

Разтвор за приятна миризма
Съдържание: вода,кожа от дървесна змия,стъбло от горицвете
Начин на приготвяне :
Във водата се добавят стрите на прах кожа от дървесна змия и стъблото
от горицвете.Забърква се докато не се получи зеленикава смес.Оставя се
една нощ да престои на затворено помещение.Има мирис на зелененина и
трева след дъжд.

Селена прочете написаното в учебника. Отворите не й бяха много много по вкуса. Особено отвари, толккова лесни, които в крайна сметка биха послужили на повечето хора, но не и на самата Селена. Или поне тя така мислеше. "Професор Джоунс каза, че разтворите нямат нужда от предварително сгорещяване на водата или от варене, и в отварата не пишеше, да затоплям каквото и да е било." - Селена прокара пръст м/у редовете по страницата на учебника, за да се увери, че не е сбъркала. Погледа още малко как останалите приготвят своите разтвори, повечето еднам се сдържаха да не повърнат, или разплачат. Много молко бяха безизразните лица в стаята, като това на Селена. Момичето примигна, пое си дъх, една ве се закашля от миризмата в стаята от няколко неспол,чливи опита на съучениците си, после пристъпи към действие. Стри съставките. Не че кожата не се трушеше и без малкото дървено чукче, което преподавателката бе оставила пред всеки, по все пак го направи. Помтори операцията и със стаблото от горицвете. Взе вода, да, отиде до котлето си, замахна с пръчка и от устните и се чу ясно, но тихо "Агуаменти". После отново прекоси стаята, взе продуктите и ги изсипа. Започна да бърка. Малко по малко сместа доби зелен цвят. Първо стана жълта, после синя и накрая зелена. Помириса разтвора и той наистина имаше аромат на трева след дъжд. Взе една стъкленица и постави част от отварата в нея. Надписа съда и го постави на бьорото на Хестия. После почисти работното си място и се почувства свободна да излезе, тъй като е свършила.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Rock Baby
първокурсник
първокурсник
avatar

Female
Брой мнения : 262
Age : 23
Къща : Домът Траканд
Дом : Блъдхенд
Сума в Гринготс : 2 939 лв.
Registration date : 21.03.2008

Описание
Герой:
Особености:

ПисанеЗаглавие: Re: Урок№3 - Разтвори, разликите между разтворите и отварите   Съб 10 Май 2008, 12:46

Емили прочете указанията в учебника. Започна бавно и внимателно да подготвя нещата си - искаше да се справи добре. Взе един от най-малките си котли, сложи в него малко вода и погледна отново указанията. Тя ги бе запомнила, но не искаше да обърка нещо и затова се наложи. "Следва дървесната змия". Тя стри на прах кожата от дървесна змия, след което я изсипа в котела. След секунди прибави и стъблото от горицветие. Започна да я бърка, бавно и внимателно, и тя скоро придоби зеленикав цвят. След като Емили я остави да престои, тя се обърна към професор Джоунс да й покаже какво е направила.

Едит: Хестия Джоунс, само цвета промених, че да може да се чете Wink
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://worldofmagic.bestofforum.net/index.htm
Гост
ГостПисанеЗаглавие: Re: Урок№3 - Разтвори, разликите между разтворите и отварите   Пон 12 Май 2008, 19:18

Калън прочете описанието на разтвора, който щеше да направи. То гласеше:
Разтвор за приятна миризмаСъдържание:
вода,кожа от дървесна змия,стъбло от горицвете

Начин на приготвяне :
Във водата се добавят стритата на прах кожа от дървесна змия и стъблото от горицвете.Забърква се докато не се получи зеленикава смес.Оставя се една нощ да престои на затворено помещение.Има мирис на зелененина и трева след дъжд.Калън извади котлето си и взе нужните съставки като ги призова с магия. Щом всичко беше готово, момчето запали огъня. То сипа вода в котлето и го окачи да къкри. След като водата се загря, Калън добави стритата на прах кожа от дървесна змия и стъблото от горицвете. Почна да бърка. Минаха няколко минутки, но на момчето това време му се стори като цял ден. Сместа получи зеленикав оттенък. След още малко време тя цялата стана зеленикава и започна да ухае приятно. Калън угаси огъня и сне котлето. Помириса разтвора. Той ухаеше толкова приятно! В учебника на момчето пишеше разтвора да се остави да престои в затворено помещение една нощ, за да се усили действието му. Момчето захлупи котлето с капак и сигнализира с вдигане на ръка на госпожата, че е готов.

Преподавателката го видя и каза да остави котлето да престои през нощта в класната стая и утре да види действието на отварата.

Калън сложи разтвора под чина си и седна да си почине.
Върнете се в началото Go down
Ahriman
wizard
wizard
avatar

Male
Брой мнения : 328
Age : 27
Къща : St Joseph
Дом : Блъдхенд
Сума в Гринготс : 379
Registration date : 01.12.2007

Описание
Герой:
Особености: Демон

ПисанеЗаглавие: Re: Урок№3 - Разтвори, разликите между разтворите и отварите   Вто 13 Май 2008, 22:04

Ариман се събуди в края на часа. Беше пропуснал всичко. Котелът му беше празен. Нямаше съставки. Удари се по главата. Приготви се да си доспи. Щяха да му крещят. После. Отварите не бяха важни. Не за него. Той имаше други сили. Отвари нямаше да му помогнат. Досада. Някой го бутна. Дръпна лакътя си. Пак го бутна. Раздразнен. Вдигна глава. Някакво момиче държеше някакви гнусни неща. Усмихваше се. Иссмя се. Той нямаше да се усмихва с тая кожа в ръце.
-Имаш десет минути.
ариман я погледна. Учуден
-Няма да ми стигнат.
Потпря глава на ръцете си. Да си доспи.
-Ще ти стигнат.
Досада. Добре. Взе гнусните неща. Насили се. Отвори учебникът. Вода. Добре. Харесваше вода. Не беше гнусна. Запали огъня.
-Стрити на прах...какво?!
Извика. Засрами се. Млъкна. Добре. И с това щеше да се справи. На прах. Готово. Нещо ново. Водата не трябваше да ври. Погледна другия чин. Водата не вреше. Не се дигаше пара. Как по дяволите!? Здържа се. Някакси. Все тая. Добре. Сипа прахта. Очудващо. Разбърка. Смеси се. Да. Не е трудно. Глупаво чукче. Глупав Ариман. Беше досадно. Искаше да поспи. После. да. Добре. Стри стъблото. Нещо ставаше. Дигаше се пушек. Ариман изгледа котела. С досада. Хвана учебника. Цапардоса го с него. Захлупи го с него. Парата спря. За секунда. Учебника излетя. Прасна Александър по ръката. Момчето се обърна. Ариман кимна. Извини се. Котела щеше да гръмне. Да. Бессъмнение. ариман цъкна с език. Бесполезно. Абсурдно. Той и отвари. Смях. Някой го бутна. Момичето. Пак. Бутна в ръката му нещо. ариман не попита какво. Не му трябваше да знае. Пусна го в котела. Веднага. Синьо. Вдигна вежда. Синьо? Трябвше да бъде зелено? Плесна се по челото. сипа стъблото. Разбърка. ваздъхна. радвашесе че беше на последния чин. Никой не беше разбрал. нищо. Освен момичето. Остави отварата. Зелена. Потпря се. Да си доспи. Вече може.

Едит: Хестия Джоунс, само цвета промених, че да може да се чете Wink
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Lady Cool
Второкурсник
Второкурсник
avatar

Female
Брой мнения : 1526
Age : 24
Къща : Замакът на семейство Джоунс
Дом : Блъдхенд
Сума в Гринготс : 1133
Registration date : 30.01.2008

Описание
Герой:
Особености: Метаморфмаг

ПисанеЗаглавие: Re: Урок№3 - Разтвори, разликите между разтворите и отварите   Вто 20 Май 2008, 18:31

Преди края на часа бяха останали само 10 минути. Преподавателката стана и се разходи покрай масите:
-Очисти. - каза тя, приклеквайки до мястото на преди малко разлятия котел, където още имаше блудкава течност, не само вода.
После премести поглед към ухиленият Муун.
-Господин Муун, в кабинета ми, след часа.
Алекс я погледна ядно, но реши да се сдържи сега - нали все паквсе още не му бе отнела точки. Джоунс продължи нататък.
-Както виждам всички сте се справили. Не е нужно отвара да се приготвя при определена влажност, температура и светлина. Да, разбира се, по-добре е така, никоя книга не го отрича, но пък има и случеи, в които отварата е правена в каюта, на много силно вълнение. И е станала добре. Бях ви поставила домашно. На всеки, който го е написал просто + още 200 точки.

_________________
Когато ти се роди, всички се смееха, а ти плачеше. Направи така, че когато умреш, всички да плачат, а ти да се смееш

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Урок№3 - Разтвори, разликите между разтворите и отварите   

Върнете се в началото Go down
 
Урок№3 - Разтвори, разликите между разтворите и отварите
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Academy of Magic :: Разни :: Архив :: Архив на предметите :: Архив по Отвари-І-
Идете на: