Academy of Magic

Нека магията бъде с теб!
 
ИндексИндекс  ЗбИжЗИЙЗбИжЗИЙ  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Урок №4 и 5-Гоблин и Хипогриф

Go down 
АвторСъобщение
HP_BIG_FENKA
Talanted wizard
Talanted wizard
avatar

Female
Брой мнения : 652
Age : 26
Къща : малка и симпатична,близо до гората
Дом : Клевърмайнд
Сума в Гринготс : 1500.50
Registration date : 10.02.2008

Описание
Герой:
Особености: Елф

ПисанеЗаглавие: Урок №4 и 5-Гоблин и Хипогриф   Чет 26 Юни 2008, 15:51

Професорката отново беше на поляната и чакаше учениците си.Когато всички се събраха,тя се усмихна и започна.
-Днес ще се запозанем е един полукон, полуорел. Сещата ли се как се казва това създание?
Почти всички отговориха едновременно:
-Хипогриф!
-Точно така. Хипогриф.Искам днес да сте изключително внимателни и предпазливи.Илиус е сравнително кротък за хипогриф, но това не бива да ви подвежда дори за секунада, защото тези същества са смъртоносни и могат да представляват сериозна заплаха за вас. Казвам ви това не за да ви изплаша, а за да ви приготва и да ви накарам да сте възможно най-смирени и кротки по време на този урок. Сега, движейки се възможно най-тихо ме последавйте в гората.
Малката групичка мина по полянката и навлезе в гората. На малка полянка след дърветата децата видяха завързано за дебела верижка едно същество подобно на кон. Когато то ги забеляза, разпери крила, изправяйки се на задните си крака и сило изкрещя с пронизителен писък на птица.
-Деца, това е Илиус. Той е сравнително млад хипогриф, за това реагира пресилено на непознати. Съветвам ви да не се доближавате до него, нека свикне с нашето присъствие. А през това време можем да започнем с урока.
Вие виждате, че хипогрифът е едно същество, с масивни нокти, служещи за лов. Човката им е издължена и леко закривена надолу. Над ушите има няколко по-дълги пера, които саздават илюзията за ушна мида. Очите са жълти или кафеви. Цвета на тялото варира от кафяво, през сиво до черно, много рядко бяло, а перата обикновено са сиви с черни крайчета, но може и да са изпъстрени с черни петна. Крилата стигат в размах до 3-4 метра.
Хипогрифите са същества с много голямо чувство за гордост и чест. За това сега ще ви покажа как да се приближите към хипогриф. Винаги дръжте главата си наведена ниско и погледът сведен надолу, така показвате почит – Ел се преви на две и напарви няколко крачки напред. Илиус изпръхтя шумно, което я накара да спре за момент, а после да напарви още няколко крачки. Сега тя се изправи и се поклони грациозно. След секунда хипогрифът се поклони в отгово
р, свиваки предната си лапа. – Този жест значи, че той вече ви има доверие. Запомнете, ако хипогрифът не се поклони – бягайте колкото можете по-далеч. Съветвам ви да поопражнявате малко поклоните преди да се пробвате с Илиус. Забелязахте ли как той изпръхтя? Това е знак за нервност, също както и риенето с нокти на земята. В момента той е неспокоен, защото още не е свикнал с толкова много наблюдатели. За това бъдете предпазливи. Изчакайте, докато чеуте равното издишане и вдишване. Това значи, че съществото е спокойно. Ако сведе глава към вас, не се дърпайте рязко, това просто значи че иска да го погалите. Хипогрифите са социялни животни и жилеят на групи от по 7-8 екземпляра.Те могат да бъдат обяздвани, но само то опитни магьосници. За ваше щастие Илиус екротък и след като свършим с урока, който има достатъчно смелост може да напарви едно кръгче с мен и Илиус.
Хипогрифите са месоядни. Хранят се предимно с малки гризаци и птици, като много често нападат нещо по-голямо от сърна. Любимото им месо е заешкото, но с удоволствие похапват и плодове.Тези същества са много интересни, защото не снасят яйца, а износват като бозайниците малките си. Бременноста продължава 8 месеца и малкото се ражда напълно развито и веднага се зиправя на крака.Хипогрифите са широко разпространени в Европа, Америка и азия, срещат се и в Австралия и африка, но по-радко. Обичат умереноконтинентален кмилат. И населяват гористи местности.
Това е което трябва да научите за следващия път, а сега можете да пробвате до колко добре се покланяте. Приближавате се един по един и се изчаквайте. Който иска да го поязди да изчака отстрани.
Сега да разкажем малко и за гоблините.
Гоблините са се появили скоро след Събуждането на елфите. Техни други имена са гламхот,орки и ирх, както и зли духове. Гоблини е название на орките и особено на по-малките видове, населяващи Мъгливите и Сивите планини в края на Третата епоха. Техен сборен пункт била планината Гундабад.Сигурно ще ме попитате дали има някаква разлика между Орк и Гоблин?Бих казала,че има известна разлика,но са сравнително едни и същи създания.Сведения за Орките се срещат на няколко места, но обикновено думата бива превеждана като гоблин (или хобгоблин за по-едрите видове).Думата гоблин се среща на няколко места в някои ниги.Обикновено се описват като зли, свадливи и пакостливи по характер и гротескно грозни на външен вид.

Домашна няма да имате в предвид годишния изпит,който предстои и изминалите няколко седмици.

_________________
При мъдростта на "Клевърмайнд"
иди, умът ти щом е буден -
с находчивост и вещина
животът ти не ще е труден.

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.vbox7.com/play:d563b8ef
 
Урок №4 и 5-Гоблин и Хипогриф
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Academy of Magic :: Разни :: Архив :: Архив на предметите :: Архив по ГЗМС-І-
Идете на: