Academy of Magic

Нека магията бъде с теб!
 
ИндексИндекс  ЗбИжЗИЙЗбИжЗИЙ  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Първа задача на Александър де Муун

Go down 
АвторСъобщение
Ahriman
wizard
wizard
avatar

Male
Брой мнения : 328
Age : 27
Къща : St Joseph
Дом : Блъдхенд
Сума в Гринготс : 379
Registration date : 01.12.2007

Описание
Герой:
Особености: Демон

ПисанеЗаглавие: Първа задача на Александър де Муун   Съб 29 Мар 2008, 17:33

Първи въпрос:
Изследвай числата на героя на Каролина и отбележи в няколко изречения:
1.Цялостния тип на характера й
2.На какво се дължи противоречието в трите и числа и какво говори това за нея
3.Сравни твоите и нейните числа и отбележи какви биха били взаимоотношенията ви

Втори въпрос:
Изчисли числата на двама произволни герои от академията и разгледай взаимоотношенията които двамата могат да имат според нумерологическото значение на числата на характера и сърцето, както и общественото число
Напиши анализ от наи малко 250 думи, в който отговори на посочените задания.

Трети въпрос:
Напиши есе (над 300 думи) на тема: Що е Аритмантиката?

Четвърти въпрос:
Като имаш предвид числото на характера на Хестия Джоунс определи кои дни кои месеци и кои години са късметлийски за нея.
Като имаш предвид числото на сърцето на Каръл Малцович определи кои дни кои месеци и кои години са наи емоционални за него.
Като имаш предвид общественото число на Виктория Блек определи кои дни кои месеци и кои години са щасливи за нея
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
KIKO
Talanted wizard
Talanted wizard
avatar

Male
Брой мнения : 726
Age : 25
Къща : дворецът в Монако
Дом : Вемънхолд
Сума в Гринготс : 37450 паунда :Р
Registration date : 07.03.2008

Описание
Герой:
Особености:

ПисанеЗаглавие: Re: Първа задача на Александър де Муун   Сря 02 Апр 2008, 16:32

Първи въпрос:
На Каролина числото на характера й е 4, на сърцето 5 и общественото число 8.

1.Цялостният тип на характера й-
От четворката направих следните изводи:
Неините области на интереси са предимно науката, техниката, производстото. Отличава се с много надежност, стабилност, търпение и добросъвестност. Винаги намира изход от трудни моменти и ситуации, даже и в екстремни ситуации. Консерватор, привикнал да обмисля всяко действие което извършва преди още да го направи. Много педантичен и дисциплиниран, предпочита да живее "по правилата" без да ги нарушава. Не обича да вреди и да влиза в спорове, но не и предпочита да ги подминава, а обича да ги разреши, усмири и успокои.


2.На какво се дължи противоречията в числата й?- дължи се на нейната същност, а и буквите които се вземат са различни. За това се получават различни крайни коефициенти.Тъй като при числото на сърцето се взимат само гласните букви, при общественото число се събират само съгласните букви, а при числото на характера се взимат всичките букви от името. Това е причината, заради която има противоречия в числата на директорката ни.
А колкото до това какво говори за нея самата...пффф характера й е спокоен,умерен,надежден..., докато числото на сърцето й е по-философски развито, обичащо да е духовно свободно,авантюрист по душа, обичаща приключенията и пътшествията. А общественото й число 8 говори за нейният егоцентризъм, материализъм, амбициозна и лидерски настроена.
В общи линии се открояват контрастите от характера,от сърцето и от общественото й число.


3.Сравни числата си с нея и какви биха били взаимотношенията... Twisted Evil

Нейният характер е по-колеблив от моя, тя е някак си по-смирена, по-улегнала,по-консервативна. Тя е педантична и дисциплинирана, докато аз съм смел, енергичен,екставерт и свободолюбив. Но все пак противоположностите се привличат (полюсите на магнита например)

Числото на сърцето й е 5, а моето девет.
Аз съм алчен, егоцентричен, "самогъзник",пердан на високата цел, дребнав също. Аз съм идеалист и мечтател, с богато въображение, оригиналност на мислите и действията си.
Аз съм мечтател,тя авантюрист. Обичам да витая из облаците в своето въображение, а тя обича да пътува.Динамична и независима, също като мен. Някак си се препокриват нещата, така че ние сме кармично свързани, просто сме родени един за друг...

Общестените ни числа са моето 1, нейното 8.
За нея е характерно изгодата,материалността и амбицията. Самостоятелна, винаги обича да държи нещата с вои ръце. А аз умея да печеля и харча парите, обичам ги, и аз като нея, уверен и самостоятелен и индивидуален съм.
Така че, ако се срещнем ще си допаднем, или поне така се надявам де. Бихме могли да си взаимодействаме перфектно.


Втори въпрос:

1.Изчисли числата на двама произволни герои от академията и разгледай взаимоотношенията които двамата могат да имат според нумерологическото значение на числата на характера и сърцето, както и общественото число

Числото на сърцето се
изчислява се като се съберат само гласните във името

АРИМАН
А,И,А
1+9+1
11
2

ШАИЯ ТУРАН

А,И,Я,У,А
1+9+30+20+1
61
6+1
7


Общественото число се събират само съгласните във името
АРИМАН
Р,М,Н
17+13+14
44
4+4
8

ШАИЯ ТУРАН
Ш,Т,Р,Н
25+19+17+14
75
7+5
12
3
Числото на характера се изчислява като се съберат всички букви.

АРИМАН
1+17+9+13+1+14
55
10
1

ШАИЯ ТУРАН
25+1+9+30+19+20+17+1+14
136
1+3+6
10
1Шаия (характер-1,сърце-7,общество-3)
Ариман (характер-1,сърце-2,общество)

И двамата сте уверени,сигурни, способни, вярвата в себе си и не ви липсва никакво самочувствие. По-скоро сте добри изпълнители, от колкото творци. И двамата сте импулсивни по характер, така че ще си допаднете няма как да е друго яче, щом по характер си пасвате.
Колкото до съвпадение в числата на сърцата им, пир Шай преобладава таланта и изкуството,лидерството,самотна и независима, докато при Ариман има неувереност в способностите му,нужсае се от любов, зависим е от другите,лесно податлив. Което ще рече, че Шай ще може пре спокойно да власттва над Ариман, той няма да й се съпротивлява, и ще живеят дълго и щастливо ако се съберат да живеят някога заедно.

А за обществените числа, тя е открита,комуникативна,спонтанно реагира, докато той търси изога, печалба,награда, а не приятелство или връзка, самотоятелен е. Тук и двамата имат някаква размита прилика, но е минимална.Като заключение бих могъл да кажа, че от двамата (Шай и Ариман) би възникнало едно голямо и силно приятелство, а защо не и еда страстна и опожараваща любов. Колкото си приличате, толкова се и различавате. ще си помагате взаимно, и това ще ви донесе само позитиви. Пасвате си като ключ и ключалка, а кой е ключа ...хм...те да си решат.


Трети въпрос:

Що е Аритмантиката


Що е Аритмантика? На този въпрос може да се дадат няколко отговора. Но аз ще разсъждавам последователно и ще се опитам да дам максимални обяснения обвързани с въпроса и темата.Аритмантика е наука, която е точна, близка до математиката, заради точните изчисления. Всъщност аритмантиката изцяло се оповава на смятанията, най-вече на събирането. Всичко е числа. Всяка буква си има име, и всяко име означава нещо,според цифрата която е еквивалентна на названието. Сфера от науката Аритмантика има практически смисъл,Нумерологията... Повечето не правят разлика между аритмантика и нумерология и номерология, е да приличат си, но имат известни различия. Нумерологията е окултна наука, един от най-старите й дялове. Има връзка с астрологията и кабалата. Също нумерологията е свързвана и с Аритомантия,която е най-близка наука до аритмантиката. При аритмантиката и иаритоманията е характерно, че след изчисляване, се анализира характера и възможностите на предметай/съществото, което е се подлага на тези изчселения.Астрологията е свързана с предсказанието на звездите, как те самите смятат бъдещето ти, докато Кабалата е тайна мистична,еврейска наука за числата. Гематрията е друго обръщение, което отново поражда обърквация с аритмантиката. Гематрията е се основава на 22-те букви от староеврейската азбука. Както бъркат аритметиката с аритмантиката. Аритметиката е дял от математиката,може би най-старият. Чрез аритментиката събираме,умножоваме,делим извършваме всякакви действия с числата.А в аритмантиката не се използват всички действия.Чрез Аритмантиката човек може да опознае себе си по точен и твърде индивидуален начин.След лекото лирическо отколение се връщаме на темата-тя е аритмантика.Чрез аритматически преглед и анализ на имената, човек може да разбере какъв е по характер, какъв е по душа, какъв е пред хората, какво е характерно за неговата личност, какви дарби има и особености. Аритмантика, сама по себе си е сложна наука, чрез гадаене по имена (цифровите им еквиваленти).
Много стара и древна наука, която магьосниците използват от хиляди години насам. За да помогнат или навредят на хората, да разберат къде е силата на техните врагове, и къде им е слабото място, когато познаваш характера и сърцето на даден човек, след това е лесно да го разрушиш и нараниш. Приятна и занимателна наука е, стига да можеш да събираш,дао не правиш грешки и да се не нервиш много,много, ще успееш да научиш монго неща за себе си или за когото и да било.Четвърти въпрос: НЕЗНАМ КАК СТАВА, НЕ СМЕ ГО УЧИЛИ, А НЕ ИСКАМ ДА ВЗАИМСТВАМ И ПРЕПИСВАМ ОТ ДРУГИ (Шай например-момичето го е направило, но играя честно)


Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
 
Първа задача на Александър де Муун
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Academy of Magic :: Разни :: Архив :: Архив на предметите :: Архив по Аритмантика :: Първа задача-
Идете на: