Academy of Magic

Нека магията бъде с теб!
 
ИндексИндекс  ЗбИжЗИЙЗбИжЗИЙ  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Второто изпитание на Брейвхард

Go down 
АвторСъобщение
Lady Cool
Второкурсник
Второкурсник
avatar

Female
Брой мнения : 1526
Age : 24
Къща : Замакът на семейство Джоунс
Дом : Блъдхенд
Сума в Гринготс : 1133
Registration date : 30.01.2008

Описание
Герой:
Особености: Метаморфмаг

ПисанеЗаглавие: Второто изпитание на Брейвхард   Чет 03 Апр 2008, 22:13

Дженифър влезе малко притеснена, знаеше че задачата няма да е лесна. особено че Джоунс сега имаше и лични проблеми.Какво ли й предсотеше? Какво ли щеше да й се наложи да направи? Дали Джоунс не беше решила да се изгаври с нея? За нейно учудване в кабинета на професорката беше брата на Хестия. Той погледна Джен.
-Здравейте, Стоун.
-Здравейте - поздрави леко смутена Джен. - Няма ли я професор Джоунс?
-Не, аз ще те изпитвам днес, тя ще провери задачите, но аз ще ги задам.
Преди години се познавах с двама близнаци, Джен. Бяха момчета и бяха много добри приятели. Единият от тях си намери приятелка, казваше се Роуз.Много красиво момиче, направо
-Да, разбрах. - спря го Джен. - а сега може ли задачата?
-Та нали аз за това говоря. Та момичето беше отишло лятото на гости вкъщата на близнаците, те са по-големи от мен и си живеят сами двамата. Един ден момечето дойде при мен и ми поиска съвет. Двамата братя много я харесваха, а тя неискае да наранява ннито единния, нито другия, аз й казах да скъса с този, с който ходи и да се оттегли от живота и на двамата. Тя така и нарави. Близнаците се скараха, мислейки че те са виновни и и двамата се устремиха към върховния пост в министерството. Един ден, обаче се случи нещо. Те бяха зправени един с/у друг и някой от двамата щеше да загууби, имаше само един начин - да се сприятелят. Тогава Роуз се намеси в живота им отново - тя обичаше отварите. Знаеше начин да ги оправи, отношенията им. Да ги накара да се сприятелят. Тещяха да бъдат приятели, отварата за приятелство щеше да свърши работа.

Джен, от теб искам дда се превъплатиш в Роуз и да направиш РП как точно ще приготиш отварата, как ще направиш така че да не те хванат, а тя да подейства и също така да опишеш ефекта и едно завършаче на историйката.

_________________
Когато ти се роди, всички се смееха, а ти плачеше. Направи така, че когато умреш, всички да плачат, а ти да се смееш

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
cleopatra
Banned
Banned


Female
Брой мнения : 847
Age : 25
Registration date : 07.11.2007

Описание
Герой:
Особености:

ПисанеЗаглавие: Re: Второто изпитание на Брейвхард   Пет 04 Апр 2008, 16:11

На Джен започна да и се приспива и след малко заспа.Започна да сънува някакъв сън.След малко разбра,че тя е Роуз.
Момичето се намираше в кабинета си ,в който правеше отвари си.Още от първия й час по този предмет,се бе влюбила в тях.Седна на бюрото си и се замисли за всичко.
Тя прекрасно знаеше ,че ако направи това което се искаше от нея,предаде я на Райли ,близнака ,с който ходеше преди,той щеше да направи всичко възможно да се сдобри с брат си.Нямаше време за губене,трябваше да започва.
Стана и отиде до библиотеката си.Започна да търси по редове и не след дълго ,откри точно това,което търсише.Това беше една стара,малко прашна,но запазена книга.На корицаата й пишеше:
"Най-старите използвани отвари".
Роуз я отвори и започна да търси любимата си отвара.А имено отаварата за приятелство.Прелистваше страница по стараница,но следа от нея нямаше.Не след дълго затвори книгата и я подхвърли на бюрото си.Отново се върна при библиотечката и отново започна да търси.
Търсеше,търсеше ,но следа от отварата нямааше.Накрая бе принудена да се върне отново на бюрото си.Затвори за миг очи,за да си припомни съставките на отварата.Отвори ги и започна да пише на пергамента пред нея.Не след дълго на листа пишеше:
Трябва ми една капка масло от лимон,една капка масло от здравец,една капка масло от сандалово дърво и около двадесет капки масло от роза.Също така и 250 милилитра вода.
Явно беше ,че си е спомнила отваратаа.Хвърли перото,взе пергамента и набързо взе разстояните до шкафа.Всъщност то бе само тридесет крачки.Отвори го и започна да търси съставките ,които и бяха нужни за отварата.Бързо ги откри и отиде при котела си.Сипа водата и я стопли до телесна температура.След това свали котела от огрнището и последователно започна да прибавя маслото от здравеца,след него,това от лимона и накрая сложи сандаловото и розовото.Нещо избухна и отварата беше готова.Взе едно шишенце и изсипа съдържанието й в нея.СЛед това си взе пътното наметалото ,пръчката си,Всичкопоказващата карта ,мантията невидимка на чичо си и разбира се отварата.Пъхна отварата в левия си джоб,после сложи пътното наметало,след него се загърна с мантията невидимка и взе картата и пръчката си.Отвори тихо вратата на кабинета и след това с едно махване на пръчката си я затвори.Погледна картата.Имаше стражи навсякъде.ДОбре ,че бе взела мантията невидимка.Потърси с очи,кабинета на Райли и го откри в най-източната част на сградата.Бързо пресметна разстоянието и не остана много доволна от резултата.Деляха ги точно три хилиди метра,защото кабинета на Роуз се намираше в най-източната част на тази сграда.Момичето тръгна по стълбите.Слезна бързо и въздухна.Това беше грешка от нейна страна.Един от стражите,явно беше я чул,защото се отправи точно към нея.Роуз се скри зад една кула,точно когато мъжът бе на нейното място.Огледа се,но не откри източника на шума.Върна се отново на мястото си.Роуз излезна от прикритието си и се шмугна в един пряк коридор.Той щеше да я отведе точно до кабинета на дневния пазач.След дълъг преход тя излезна пред кабинета му.Зави наляво и потегли по нов коридор.На средата му се спря и извади картата от десня джоб.Погледна я.До кабинета на Райли имаше точно един коридор,началото на който започваше след края на този.Нямаше и следа от стражи.Прибра картата и този път забърза крачка.
Когато навлезе в началото на коридора на Райли,неможа да повярва на очите си.Имаше около двасейтина стражи.Момичето беше принудено да се скрие зад една колона и да отдъхне.Искара картата за пореден път и незнайно как,на нея се бе появил,нов коридор,който се намираше точно в самата колона.Обърна се и различи ясни очертания.Прокара пръст по тези очертания и се откри вход.Преди да влезне,тя чу стъпки и затова се забърза.Влезна и входа за миг се запечата.Роуз въздъхна.Искара отново картата и погледна.Този коридор водеше точно във вътрешноста на кабинета.Moмичето се усмина.Тръгна.Зад един от завойте,коридора започна да се смаалява дотолкова,че Роуз бе принудена,да върви на четири крака.След мунити тя видя една решетка.Веднага се досети,че се намира във венталационната пшахта.МАахна мантията невидимка и махна решетката.Погледна на долу.Райли беше сам и пишеше нещо на бюрото си.Повика го,така както се викаха когато бяха гаджета.Близнакът на минутата реагира и неможа да повярва на очите си.Наистина бе Роуз.Помогна и да слезне.САлед това взе наметалото и го закачи на дрешника.Седнаха един срещу друг на две различни табуретки и близнакът заговори:
-На какво дължа ,това късно посещение,стара моя прителко,а?
-Какво се случи между теб и Едган?
Райли се посмути.Необичаше да говори за случилото се,но погледа на момичето го накара да заговори.
-Скарахме се,защото мислехме,чесме виновни и двамаат се устремихме към върховния мост в министерството
-Такава ли е била работата?Никой от вас не е виновен,аз сама напуснах,защото неисках да нараня никого от двамата.-отвърна смело Роуз,защото неискаше да предаде верния си другар.
-Така ли?През тези години мислех съвсем друго,но сега съм склонен да ти повярвам.
След като чу думите му,Роуз се усмихна.Беше успяла да накара Райли да й повярва,сега осатваше по лесната част.
Тя бръкна в джоба си и искара едно шишенце,след което заговори с меланхоличен глас
-Скъпи,искам да свършиш една работа.Сдобри се с брат си.Знам че го искаш,това ще ти помогне.В това шишенце съм приготвила отвара за приятелство.Утре сутрин,ще си намежеш ръката с нея и когато се здрависаш с брат си,вече ще бъдете сприяделени.Ще го направиш ли заради мен?
Момчето кимна.РОуз наново се усмехна,явно тази нощ и вървеше като по вода.Настана мълчание.
-Щее останеш ли тази нощ?
-Разбира се.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
На другата сутрин точно в десет часа ,дваматА бяха готовИ.Роуз намаза двете ръце на Райли и изпробваха отвараата.тя подейства.Отново намаза ръцето му и тръгнаха.РОуз бе под мантия невидимка и влезна заедно с него в залата.Близнаците се здрависаха и отвараат подейства мигновенно.Едган дръпна настрани брат си и каза;
-ИЗвинявай ,братко,за всичко дето ти сторих искаш ли да се сприяделим.Райли кимна и от днес нататък двамата бяха приятели отново.
Момичето видя всичко и въздухна победоносно.Това беше и крайят на съня.
Джен се събуди и преподаваттелката и по отвари каза:
-Здравей Джен,сега вече можеш да си вървиш.Ще научиш резултатите си по-късно.Момичто кимна и излезе.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
 
Второто изпитание на Брейвхард
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Academy of Magic :: Разни :: Архив :: Архив на предметите :: Архив по Отвари-І :: Втора задача-
Идете на: